donderdag 28 oktober 2010

Blog 13: Hey ho lets go!! Ha nee, wacht nog effekes

Iedere had zijn deel uitgewerkt en samen vormden we een heus stripverhaal. Dit stripverhaal hebben we samen verder uitgewerkt. Het hele verhaal van hoe en wat. Welke stappen eerst. We hebben ook een hele weekplanning opgesteld zodat we onze tijd goed benutten.

Probleem 1 stelde zich al snel voor.
We wouden een maquette bouwen op schaal van 1/250. Echter is het vrij kostelijk op A0 uit te printen en het zelf tekenen van het plan op het honingraad karton –dat we als basis willen gebruiken- was onbegonnen werk.
Gelukkig kwamen we op het idee om het plan gewoon op het karton te projecteren en netjes over te tekenen.

Toch waren er nog heel wat bedenkingen over bepaalde zaken. Hoe gedetailleerd gaan we te werk op de grote maquette?
Die dag hebben we 3 docenten gesproken en van alle 3 goede tips meegekregen.
Tip 1 denk eenvoudig, zoek niet te veel naar details om iets simpel voor te stellen. Een nietje kan gemakkelijk een bank zijn.
Tip 2 elimineer nog meer elementen, voor de meerwaarde van het park. Je moet niet alles willen plaatsen, zoek de middenweg.
Tip 3 eenvoud eenvoud eenvoud

De doelstellingen van de dag kregen een wending. We hadden een uitgestippeld plan, ons stripverhaal. We wisten waar we moesten beginnen, doch door dialogen te vormen, frisse indrukken van docenten en medestudenten te krijgen, begrepen we dat het lang nog niet genoeg was. Bepaalde uitwerkingen moesten herbekeken worden omdat we nog meer moesten rekening houden met de eenvoud en de begrijpbaarheid van onze grote maquette.
Hoe pakken we het water aan? Wat met de verlichting? Tonen we hoe groen het gras wel niet is? Of houden we alles sober?
Ook de grote van onze maquette begon een rol te spelen. Bouwen we ze verder in het atelier? Of stellen we alles direct op in de paardenstallen waar op vrijdag 15 oktober zal worden geƫxposeerd?
Onze maquette neemt veel plaats in. Laten we ze zweven? Wat met de deelmaquettes? De deelmaquettes zijn de elementen in het park die wij zelf ontworpen hebben, zoals de BBQ-Familyzone, de zitbanken en de chillbank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten