donderdag 28 oktober 2010

Blog 10: Feedback moment...tekst tekst tekst...

We zijn de concepten verder gaan uitdenken

Groen licht voor:
De brug, visserseiland, relaxzone, hotspot, Bbq/familyzone, dompelbad, speeltuin, fit-o-meter

Aan de hand van eenvoudige prenten hebben we de verschillende elementen geplaatst op onze maquette.

De brug werd uitgewerkt in papier om zo een beter beeld te krijgen.
Verder hebben we nagedacht om het park fietsvrij te houden en fietsers enkel achteraan het park de mogelijkheid te geven het park veilig te passeren. Met als gevolg dat we hebben gekozen de meeste ingangen geen toegang bieden voor fietsers, wel voor wandelaars, kinderwagens en rolstoelgebruikers. Een enkele ingang zou toegang kunnen bieden voor zwaarder verkeer zoals een ijscrèmekar.
De paden zouden ipv asfaltwegen grintpaden worden, net genoeg voor lopers en goed voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Deze 2 laatsten kunnen moeilijk gaan over een sprokkelhouten baan.

Dankzij een feedback moment van verschillende docenten kwamen we tot de vaststelling dat de zones te veel in ‘kottekes’ zaten.
Het is dan ook de bedoeling om iedereen samen te krijgen. Het park moet zorgen voor een dialoog tussen de mensen. De zones zijn samen met de brug een belangrijke meerwaarde aan ons park. De mensen laten ontmoeten van jong naar oud. Samen zijn en niet verspreid over heel het park.

We zijn verder gaan nadenken om bepaalde zones te doen samensmelten en ook meer te centeren op 1 plaats, zodat het park nog steeds ademt als groen park.
Zo zijn we de BBQ-/picknick-/zit-en speel zone gaan samenbrengen met een overgang naar het dompelbad en jongeren square (voet-en basketbalterrein).
Er ontstond veel meer groene ruimte om gewoon op het gras te liggen of spelen. Dat is weer ideaal voor jeugdbewegingen.

Een ander punt waar men ons op wees was meer in hoogte, meer in 3D te gaan werken op onze maquette. Vlakke prentjes geven geen beeld hoe overzichtelijk ons park is.
Er was dus nog veel werk aan de winkel. Met het weekend in zicht werden de taken verdeeld. Ieder zou zich op een zone concentreren, veder uitwerken en een spuugmaquette bouwen.

Ook de elementen die we in het park zouden plaatsen en die we niet zelf zouden uitdenken zouden verder worden onderzocht.
Karen:
Brug / fietsstalling / ‘fietstegenhouder’ / bank / vuilbak
Fien:
bbq / familieplek / zit / wifi / spel / ‘hondenzakjes’
Stijn:
Voetbal / Dompelbad
Pieter:
Verlichting / begroeiing / Paden / totaalmaquette

Verder werd van ons verwacht dat we na het weekend een goed idee hadden hoe we onze maquette zouden uitbouwen. In stripverhaal-vorm moeten we illustreren hoe we te werk gaan, hoe groot dingen zijn, welke materialen, enz.
Onze bedoeling is een grote maquette te bouwen op schaal van 1/250.
Bepaalde elementen zullen worden uitgevoerd op schaal van 1/10 zodat deze beter te bekijken zijn. Andere zaken zullen we slechts in een presentatiepaneel tonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten